• Supersnelle verzending
  • Wereldwijde verzending
  • Cadeautip
  • Opleiding tot zelfstandig consulent
  • Presentaties

Zonder bloed kunnen wij niet leven!

Welke functies vervult bloed voor ons lichaam?

    -Het verzorgt het transport van zuurstof en voedingsstoffen naar onze cellen

   - Het helpt lichaamsvreemde stoffen te weren, helpt het lichaam bij het herstellen van verwondingen

   - Het neemt in de circulatie-cyclus de afvalstoffen uit de stofwisseling mee

   -Het transporteert hormonen tussen de cellen

 

                               Hemoglobine speelt een sleutelrol in het zuurstoftransport

Hemoglobine bevat ijzer en is het pigment, dat het bloed de rode kleur geeft. Als het bloed door de longen stroomt, absorbeert hemoglobine in het bloed zuurstof.  Later laat het dit weer los in de haarvaatjes en absorbeert dan koolstofdioxide. Dit gas wordt via de longen uit het lichaam te verwijderd.

De beschikbare zuurstof voor het energiemetabolisme op celniveau bereikt uiteindelijk iedere individuele cel via het bindweefsel.

 

Bloedcirculatie

Bloedcirculatie zorgt ervoor dat het gehele lichaam voorzien wordt van vitale voedingsstoffen.

Een enkele bloedcel doet er één minuut over om van het hart naar de pols te reizen en weer terug naar het hart. Deze bloedcirculatie wordt in stand gehouden door de regelmatige kracht van de hartslag.

Vanuit het hart wordt ons bloed naar de longen getransporteerd, waar zuurstof wordt opgenomen. Daarna stroomt het via de aorta naar het circulatiesysteem, naar steeds kleinere bloedvaten tot het de haarvaten aan de uiteinden bereikt.

Daar aangekomen worden de voedingsstoffen en de zuurstof afgeleverd aan iedere cel van al onze  organen van het lichaam.

 

Bloedcirculatie en bevoorrading van de cellen

Haarvaten hebben een diameter van 0,0035 mm waardoor de rode bloedlichaampjes (0,007 mm) zich een weg moeten banen. Elastische en krachtige bloedcellen bewegen erg snel en zeer gemakkelijk door de haarvaten. De bloedcirculatie zorgt dat het hele lichaam voorzien wordt van vitale voedingsstoffen. 

Rode bloedlichaampjes hebben de vorm van een schijf.

Ze kunnen van vorm veranderen met vier “armen”, waardoor ze zuurstof gemakkelijk kunnen absorberen en het in het bloed kunnen "vervoeren".  De elasticiteit en de mogelijkheid tot vormverandering van de bloedcellen zijn daarom noodzakelijk. Met hun eigen diameter/omvang zouden ze niet in de kleinste bloedvaten passen, indien ze niet van vorm zouden kunnen veranderen. Deze elasticiteit en flexibiliteit is daarom essentieël om te voorkomen dat de bloedcellen aan elkaar kleven.

Wanneer rode bloedcellen over voldoende bio-elektrisch ladingspotentiaal beschikken, stoten ze elkaar af (net zoals tegengestelde polen) en bewegen ze zich als individuele rode bloedlichaampjes in het bloed. Zo wordt vermeden dat bloedcellen aan elkaar kleven, evenals ook de vorming van plaque- en calciumafzettingen in de bloedvaten. Vloeibaarheid en de vloeisnelheid wordt zodoende verbeterd. Enkel op deze wijze wordt het zuurstoftransport tot in de allerkleinste bloedvaten mogelijk.

 Ook de toevoer van vitamines, enzymen, hormonen en spoorelementen wordt verbeterd. De verwijdering van afvalstoffen en koolstofdioxide door de bloedvaten en het lymfesysteem wordt eveneens eenvoudiger.

 

Verminderd zuurstoftransport

Een belangrijke reden waardoor de snelheid waarmee het bloed stroomt wordt verminderd,  is de zogenaamde "geldrol"-vorming van rode bloedlichaampjes.

De rode bloedlichaampjes gaan aan elkaar kleven en vormen een soort rolletjes ,

gelijkend op een geldrol.

De belangrijkste oorzaken hiervan zijn enerzijds weinig fysieke activiteit, te weinig (water) drinken en de enorme hoeveelheid aan elektromagnetische straling of lading, we noemen dit ook wel "elektrosmog"

Als de rode bloedlichaampjes aan elkaar kleven, kunnen deze niet langer van vorm veranderen en zijn ze simpelweg te groot om door de kleinste bloedvaten te stromen.

De mogelijkheid om zuurstof op te nemen wordt sterk verminderd.

Weefsels krijgen onvoldoende zuurstof en onze cellen lijden onder het tekort aan zuurstof.

Doordat er niet voldoende levensnoodzakelijke zuurstof aanwezig is, wordt onze stofwisseling als het ware op een laag pitje gezet.

Het gevolg hiervan is een negatief effect op ons energiemetabolisme op celniveau en daarbij belast het tekort aan zuurstoftoevoer ook het zuur-base-evenwicht zuur-base evenwicht.

 O.a. verzuring van het lichaam, jicht, slakvorming in gewrichten, osteoropose bijvoorbeeld kunnen het gevolg zijn.

Een verminderd zuurstoftransport kan dus serieus niet wenselijke gevolgen hebben...

 

                                   Kan magnetische kracht invloed hebben op het bloed?

Zeker!

Het bloed verandert bij de doorstroming van de longen en neemt daar zuurstof op. 

Reeds in 1935 stelde Nobelprijswinnaar Linus Pauling vast, dat onze rode bloedlichaampjes,

magnetische eigenschappen hebben.

Deze eigenschappen kunnen afhankelijk van het zuurstofgehalte veranderen.

Hemoglobine dat zuurstofarm is, bevat ongepaarde elektronen en is daarom paramagnetisch, ofwel zijn aantrekkingskracht wordt door een extern magneetveld versterkt.

 

'Geldrolvorming'

Omdat hemoglobine reageert op externe magneten, kan de 'geldrolvorming' verminderd worden.

In de alternatieve geneeskunde wordt bij het diagnosticeren wél degelijk belang gehecht aan het verkleven van de rode bloedlichaampjes.

 Omdat hemoglobine reageert op externe magneten, kan de 'geldrolvorming' verminderd worden.

Zuurstof kan weer vrijelijk getransporteerd worden, afvalstofstoffen worden verbeterd afgevoerd, zodat  het zelfherstellende vermogen van ons lichaam wordt gestimuleerd om gezondheidsklachten aan te kunnen pakken.

 

 

Bron:

Uitgave: 'Eindelijk Gezond' | Dr. Verena Breitenbach | ISBN: 978-3-937964-75-1