Veelgestelde vragen en antwoorden

Je hebt vast wat vragen...

Door het volgen van trainingen

én het geven van trainingen door de jaren heen,

   heb ik veel kennis opgedaan en toegepast.

                              Persoonlijke ervaringen, contacten op markten en beurzen,

 tijdens presentaties bij klanten thuis of begeleidend in hun salon of praktijk, 

heb ik een goed inzicht gekregen

           in wat je wilt weten over onze magneetproducten en -sieraden.

Hoe lang blijven de magneten werken?

Wij gebruiken in al onze sieraden en producten speciale magneten, neodymiummagneten. Deze verliezen slechts 1% van hun kracht in 100 jaar. De magneten behouden dus hun kracht gedurende uw gehele leven.

 

 

 

Hoe lang duurt het voordat mijn magneetsieraad gaat werken?

De positieve werking van onze Energetix magneetproducten start meteen.

Wellicht heeft u gevoeld hoe u "geaard" bent tijdens het "balans-testje".

           Sommige mensen voelen direct of binnen enkele dagen een duidelijk verschil. Het verschilt natuurlijk altijd per persoon en hangt van verschillende factoren af. Iedereen heeft weer andere redenen of klachten om onze magneetsieraden te dragen.

 

 

Moet ik mijn sieraad afdoen met douchen?

Over het algemeen is onze ervaring dat puur metalen ringen en armbanden zonder al teveel risico altijd gedragen kunnen worden, maar het mogelijke risico blijft wel bij de eigenaar.

Ons advies is de "rekbare" armbanden tijdens het douchen/in bad gaan af te doen i.v.m zeeprestjes etc.

Magneetsieraden met gezette stenen of Swarovski - steentjes adviseren wij af te doen tijdens zwemmen , douchen of veelvuldig nat huishoudelijk werk, i.v.m het risico van uitvallende stenen, dat zou zonde zijn!

Onze speciale sportarmbanden, de SportEX - collectie is juist uitermate geschikt.

 

 

Hoe lang per dag moet ik mijn magneetsieraad dragen?

Het is voldoende om een sieraad of Body Magnet overdag of gedurende de nacht te dragen, het is niet nodig ze 24 uur per dag te dragen. Als je het prettig vind om dit wel te doen, dan is dit prima/mogelijk. De sieraden hebben geen verslavende werking.

 

 

Van welke materialen zijn de Energetix magneetsieraden eigenlijk gemaakt?

Al onze sieraden en artikelen zijn nikkelvrij allergievrij . Ze zijn gemaakt van edelstaal, ook wel chirurgisch staal genoemd. Het kleine beetje nikkel dat aanwezig is in het sieraad, een "bindmiddel",is geneutraliseerd zodat er geen allergische reactie kan plaatsvinden. De afwerking van de sieraden bestaat uit een hoge kwaliteit rhodium . goud of verguld.

 

 

 

Welke soort magneten worden verwerkt in de Energetix-sieraden?

In al onze producten en sieraden zitten 1 of meer NEODYMIUMMAGNETEN.

Ze hebben de unieke eigenschap dat ze slechts 1% van hun werking verliezen per 100 jaar. Deze magneten zijn ontwikkeld in de ruimtevaart.

De kracht van een magneet wordt uitgedrukt in Tesla of Gauss. Al onze Energetix magneetsieraden hebben magneten van 0.12 Tesla ofwel 1200 Gauss, tenzij anders aangegeven.

Deze magneetwaarde wordt geacht werkzaam en veilig te zijn.

Ons advies is om de magneten niet in direct contact te brengen met bankpassen, daar het mogelijk is dat die hierdoor beschadigen.

 

 

Waarom zit er vaak ook koper in de sieraden? /

Ik heb een groene plek op mijn huid. Hoe kan dit?

Zuiver koper heeft o.a. een gunstig effect op ontstekingen. Om deze reden bevatten onze magneetsieraden dan ook vaak, naast de magneten, koper.

Wij horen vaak dat een armband mét koper groen afgeeft op de huid. Het is de natuurlijke reactie tussen de zuurtegraad van de huid en het koper. U kunt dit eenvoudig afwassen met water en zeep of citroensap. De oxidatie van het koper is een signaal dat er een ontsteking aanwezig is in het lichaam. Het kopersulfaat wordt via de huid in uw bloedbaan opgenomen en bijdragen aan het bestrijden van ontstekingen. Mocht u een sieraad uitkiezen dat u prachtig vind, maar geen gebruik wil maken van de werking van het koper, en dus geen oxidatie zult ondervinden, dan kunt u een laagje transparante nagellak aan de binnenkant over het koper aanbrengen.

Energetix heeft ook producten en sieraden waar geen koper in verwerkt is omdat niet iedereen dit nodig heeft of wil. Soms is het technisch niet mogelijk om koper in een sieraad te verwerken.

 

 

Hoe weet ik welke maat ik moet bestellen?

Armbanden: omtrek pols:

Zie foto onder

Verstelbare armbanden:

S-XL=16,5-20 cm, L-XXL=19,5-23 cm, M-L=17,3-18,8 cm, XL-XXL=20-21,5 cm

Kinderarmbanden: lengte ongeveer 15,5 cm (kan ingekort worden)

Halskettingen:

S=38 cm, M=42 cm, XL=50 cm, XXL=60 cm, XXXL=70 cm

 

 

Zijn er ook speciale wellness-artikelen met magneetkracht?

Jazeker! o.a. bandages met magneten, magneten om op het lichaam te plaatsen, voetzooltjes, massagestenen, nekkussen, slaapmasker enz.

Voor het volledige assortiment kunt u rechts. op de rode button met "wellness/accessoires te klikken....

 

 

 

 

 

                                 Kunnen de magneetsieraden van Energetix een nadelig of         negatief effect hebben?

Zeldzaam komt dit voor, een gevoel van licht onwel voelen.

Dit gevoel is weg als het sieraad afgedaan wordt.

                     Als u het sieraad een uurtje later weer omdoet is dit vreemde gevoel verdwenen. U kunt er ook voor kiezen      het sieraad alleen overdag of 's nachts te dragen als dat in uw geval beter voelt. De duur waarin u het sieraad draagt bepaalt uzelf.

 

 

Hoe verzorg ik mijn magneetsieraad?

Wij adviseren onze "polishing"-doek voor het reinigen van onze sieraden.

Hiermee kunt u vaak ook kleine beschadigingen wegwerken.

Zoals voor alle sieraden geldt, kunnen haarlak , parfum , lotion , deodorant , wasmiddelen ed. ook een Energetix-magneetsieraad aantasten.

Als u echt veel in contact komt met water, raden wij aan de sieraden even af te doen.

Het roestvrij edelstaal kan tegen water, maar om te verkomen dat er wellicht schade optreedt aan de setting van de neodymiummagneten , is dit verstandiger.

 

Waarom merk ik "niet meteen" verschil?

Daar kunnen redenen voor zijn. Misschien heeft u al voldoende energie en ervaart u geen specifieke klachten, zodat u mogelijk "in uw beleving" geen veranderingen lijkt te merken. Wat belangrijk is: drink voldoende water, wij raden 1,5 tot 2 liter water aan per dag. Magneet Therapie volgt u door trouw de sieraden/ magneten van Energetix te dragen, niet zo nu en dan.

Magneten kunnen ook effect hebben op uw mentale beleving. Je kunt je bijvoorbeeld beter concentreren of neemt eenvoudiger beslissingen / minder piekeren. De effecten van de magneten zijn daarom ook afhankelijk jouw persoonlijkheidstype.

Soms adviseren wij om een extra sieraad of Body Magnet te dragen bij specifieke ernstigere klachten. Het gebruik van vitamines en mineralen bevorderen ook de algehele gezondheid.

 

Moet mijn magneetarmband de huid raken?

Nee, dat hoeft niet, het is niet noodzakelijk. De magneetsieraden draagt u in de maat die u prettig vindt, dus losjes om de pols is ook prima. De werking van de neodymiummagneten

gaat ongeveer 3 cm diep het lichaam in, ook wanneer het sieraad niet strak op de huid gedragen wordt. Deze werking is gunstig , niet schadelijk.

Contra-indicaties wanneer eerst overleggen met een arts?

 

Tijdens de zwangerschap of bij een pacemaker, mag ik dan magneetproducten dragen?

Zwangerschap : Indien je al gewend was/bent om magneetsieraden te dragen, is er géén beperking deze te dragen. Droeg je vóór de zwangerschap nog geen magneetsieraad, dan kun je voor de zekerheid beter pas ná de eerste 13 weken van de zwangerschap magneetsieraden gaan dragen.

Pacemaker: Indien u een pacemaker heeft, raden wij u veiligheidshalve af om magneetsieraden te dragen.  Bij bepaalde modellen kan de batterijduur beïnvloed worden door een magneet , dus ook door een magneetsieraad. De nieuwe modellen pacemakers zijn hiertegen vaak beveiligd , maar voor zekerheid raden wij aan ALTIJD eerst met uw CARDIOLOOG te overleggen!

Alleen uw specialist mag u adviseren in wat wel of niet verstandig is. Er zijn mensen met een pacemaker die wel magneetsieraden, maar overleg met uw arts of dit ook voor u "toegelaten" is.

Orgaantransplantatie: eerst overleg met een arts.

 

 

Zijn er ook speciale sieraden voor kinderen die hooggevoelig zijn, hoogsensitief of met ADHD ?

Er worden goede resultaten gemeld met onze Energetix magneetsieraden voor kinderen!

Wij vinden het ontzettend fijn om terug te horen dat zij meer balans, concentratie, rust in het hoofd, aarding en energie ervaren. De magneetsieraden mogen ook door hen dag & nacht gedragen worden, Een goede nachtrust geldt ook hier vaak door het dragen.

 

 

 

Maakt het iets uit om welke pols ik mijn armband draag?

De bloedstroom is in beide polsen nagenoeg gelijk. Daarom zal het weinig verschil maken of u uw armband om de linker - of rechterpols draagt. Toch is ieder mens verschillend en het beste is om zelf uit te proberen wat voor u het fijnste voelt en of u verschil voelt als u afwisselt.

Elke pols heeft bijvoorbeeld wel verschillende acupunctuurpunten en meridianen.

De Oosterse geneeswijzen zeggen dat het menselijk lichaam asymmetrisch is.

Bij een te lage bloeddruk adviseren wij daarom wel om uw Energetix armband links te dragen en bij een te hoge bloeddruk juist rechts.

 

 

 

Moeten de Body Magnets, magneetproducten op de plek van het lichaam gedragen worden waar de klachten of pijn zich bevinden?

Het is niet noodzakelijk. Door de verbeterde doorbloeding kan het lichaam nu effectiever zuurstof en voedingsstoffen naar ALLE cellen in het lichaam transporteren. Dit komt terecht in alle lichaamsdelen. Het zelfherstellend vermogen van ons lichaam wordt gestimuleerd en er ontstaat weer balans.

Ons advies is erop gericht zo snel mogelijk verlichting van pijn en klachten te realiseren, vandaar dat wij adviseren een Body Magnet zo dicht mogelijk op het te behandelen pijn- / klachtencentrum te plaatsen, doch dit is niet persé noodzakelijk.

De magneten doen hun werk waar zij dit moeten doen!

Maak eens een lijstje met punten die je verbeterd zou willen zien qua gezondheid / welzijnsniveau.

Drink voldoende water! (Liefst anderhalf tot 2 liter per dag)

Draag iedere dag een magneetsieraad of een Body Magnet en pak over een paar weken het lijstje er weer eens bij...

Vergelijk de lijstjes!

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunnen de magneetsieraden en wellness-accessoires ook een positieve invloed hebben op reumatische klachten, zoals artrose, artritis, fibromyalgie en andere gewrichtsaandoeningen?

Wij hebben in de loop der jaren veel positieve ervaringen mogen meemaken van klanten die daadwerkelijk verbetering van deze aandoeningen / klachten ervaren!

Bij reuma - klachten is het aan te bevelen om Energetix - artikelen te dragen waar naast de neodymiummagneten ook KOPER verwerkt is.

Aangezien zuiver koper ontstekingsremmend werkt geven deze sieraden en Body Magnets i.c.m. de magneten het beste resultaat.

 

Met name het magneethart 177CU en de magneetstrip 877CU op de pijnlijke plaatsen, in combinatie met een magneetarmband, -ketting/hanger,worden graag gedragen voor een optimale werking.

Indien in meerdere sieraden die u draagt koper verwerkt is, is dat geen probleem!

Het lichaam "gebruikt" zowel van de magneetkracht als van het KOPER wat het nodig heeft!

Via de rode button "Body Magnets / MagnetHeart" komt u direct bij deze artikelen

Let op: 

In de webshop ziet u ook extra mooie "schildjes" die u bij kunt bestellen, mocht u de Body Magnet 'zichtbaar' willen dragen / bijvoorbeel als BROCHE of gewoon omdat u een precies in uw smaak ziet 

Deze schildjes behoren bij de magneet 177CU of 877CU om deze vast te klikken aan uw kleding.

De daadwerkelijke magneet / koper is dus de

Body Magnet (177CU of 877CU)

Heeft u andere vragen? Wij horen het graag en zullen z.s.m. antwoorden of contact met u opnemen

Vul dan alstublieft het onderstaande contactformulier in of bel / WhatsApp naar 06-50204533 - Tamara Dummer - Energetixmagneetsieraad.nl